Uutiset 2004

30.12.2004 Ensimmäinen virallinen Wildomar's -lonkkatulos

 Nyt on saatu sitten ensimmäinen virallinen Wildomar's -kasvatin lonkkatulos. Wildomar's Atomic Bomb eli Aton lonkat ovat B-B. :)  

23.12.2004 Aton lonkkatulos

Kennelliitosta on puhelimitse saatu tiedoksi, että Aton (Wildomar's Atomic Bomb) lonkat ovat B/B.

20.12.2004 Manu kävi lonkkakuvilla

Manu (Wildomar's Ace Of Spades) kävi lonkkakuvilla tänään ja ne lähtivät Kennelliittoon arvioitavaksi. Jäämme odottamaan tuloksia. :)

15.12.2004 Vuosi 2004

Jälleen on aika muistella mitä kaikkea tapahtui vuonna 2004. Haluamme kiittää kaikkia pennunomistajia aktiivisesta toiminnasta sekä toivottaa heille mitä parhainta Uutta Vuotta 2005! Kiitoksemme myös kaikille kanssamme yhteistyötä tehneille tahoille!

Pennut

Näyttelyt ja kokeet

12.12.2004 Tervetuloa Madde!

Toivotamme tervetulleeksi tiimimme uuden jäsenen:
Adamant's Royal Stories "Madde"

Madde on tietenkin saanut myös oman sivunsa. :)
Kiitokset kasvattajalle Tarja Hovilalle (Adamant's) mahdollisuudesta saada tämä lupaus kotiimme!

Madde on meidän Emman (Melverly Violetta) jälkeläinen. Isä on Moses (With Touch Holy Moses), joka on varsin menestynyt uros nuoresta iästään huolimatta (moninkertainen ROP ja SERT -voittaja, CACIB, Juniorivoittaja 2004 jne).

11.12.2004 Joululahja....

Meidän koiratiimimme tulee saamaan "joululahjana" uuden tiiminjäsenen..... mitä paketin sisällä sitten onkaan.... siitä lisää pian!

9.12.2004 Ato kävi lonkkakuvilla ja silmätutkimuksessa

Ato (Wildomar's Atomic Bomb) kävi tänään lonkkakuvilla ja silmätutkimuksissa. Jäämme odottamaan kennelliiton tulosta lonkista. Silmät todettiin terveiksi (vapaiksi PRA/HC/RD).  

6.12.2004 Ato ERI/1 junioriluokasta

Ato (Wildomar's Atomic Bomb) voitti junioriluokan laatuarvosanalla 'erinomainen' Tampereen ryhmänäyttelyssä. Tuomarina Tiina Illukka (Suomi).

4.-5.12.2004 Helsingin Voittajanäyttely

Ato (Wildomar's Atomic Bomb) osallistui junioriluokkaan Helsingin Voittajanäyttelyssä lauantaina. Tuomarina toimi Merja Järnstedt (Suomi) ja tulos oli laatuarvosana 'erittäin hyvä'.

Myös tiibetinspanieli Jekku (Ziestan Lilroy) lähti kehään pienen tauon jälkeen. Lauantaina tiibetinspanieleita oli näyttelyssä huimat 140 ja tuomarina uroksilla toimi Ann Ingram (Irlanti). Tulos oli laatuarvosana 'erittäin hyvä'.

Sunnuntaina oli Christan (Blue Baltic's Ice Crystal) vuoro astua kehään. Settereiden tuomarina toimi Paul Stanton (Ruotsi). Christa voitti nuorten luokan arvosanalla 'erinomainen'. Kiitokset taidokkaasta esittämisestä Senja Mäkiselle

Settereissä ROP ROP-veteraani ja lopulta RYHMÄVOITTAJA oli meidän Christan emä Tuliketun Utu-Keiju "Lola". Mitä suurimmat onnittelumme Lolan omistajalle Maritalle sekä kasvattajalle Einelle!

28.11.2004 Ato BIS-2

Ato (Wildomar's Atomic Bomb) osallistui 1-vuotis syntymäpäivänään mätsäriin ja siis ensimmäistä kertaa aikuisten luokkaan. Tulos oli punaisten aikuisten voittaja ja lopulta hienosti BIS-2.
Onnittelumme Tiinalle jälleen hienosta tuloksesta!

28.11.2004 A-pentue täyttää vuoden

Lämpimät onnittelumme A-pennuille heidän 1-vuotis syntymäpäivänään!
Eli onnea Manu, Andy, Ato, Aida, Ainu, Anet, Wilma ja Oona!

Vielä kasvattaja muistaa hyvin, kun oltiin pieniä 
sulopalleroita pentulaatikossa emon antimia nauttimassa ;)

21.11.2004 Ato Jyväskylän KV-näyttelyssä

Ato (Wildomar's Atomic Bomb) osallistui Jyväskylän kansainväliseen näyttelyyn saavuttaen junioriluokasta tuloksen ERI/1 ja vara-SERT. Tuomarina Leila Kärkäs (Suomi).

Onnittelumme Tiinalle hienosta tuloksesta!

14.11.2004 Kevin ja Sissi pentunäyttelyssä

Saimme uutisia Kaarinan pentunäyttelystä:

Kevin (Wildomar's Bland Esquire) voitti jälleen urospennut, sai KP:n ja lopulta VSP-pentu!
Myös Sissi (Wildomar's Beautiful Piece) osallistui ollen toinen nuoremmissa narttupennuissa.

Tuomarina toimi Harto Stockmari (Suomi).

13.11.2004 Sanna Springerspanielit Ry:n hallitukseen

Sanna valittiin Springerspanielit Ry:n vuosikokouksessa rotuyhdistyksen hallitukseen. 
Sanna ei itse valitettavasti päässyt osallistumaan kokoukseen, sillä edelleen on puolitoista kielto istua autossa leikkauksen jäljiltä.

6.11.2004 Kevin ja Vilma pentunäyttelyssä

Kevin (Wildomar's Bland Esquire) oli VSP-pentu saaden KP:n ja Vilma (Wildomar's Bric-A-Brac) voitti luokkansa ja oli PN2-pentu Espoon pentunäyttelyssä. Tuomarina toimi Harri Lehkonen.

Onnittelut Satulle ja Taijalle hienosta tuloksesta jälleen! :)

3.11.2004 Robin uusi koti

Vihdoinkin on tullut aika kertoa, että Robi (Wildomar's Brave Barchelor) on muuttanut tänään uuteen kotiinsa Puolassa, joten Robi on täten kennelimme ensimmäinen vienti ulkomaille. :)

Robin uusi ylpeä omistaja on Anna Alichniewicz. Toivotamme kaikkea hyvää Robille ja uudelle perheelle! Oli ilo tavata Anna luonamme :)

Mainittakoon vielä, että kun tunnetustikin ahkeria kotisivujemme päivittäjiä olemme, niin emme malttaneet pysyä kauemmin aikaisemmin mainitulla tauolla..... eli olemme "back in business" ;)

26.10.2004 Pieni tauko päivityksissä

Sivumme päivityksiin tulee pieni tauko, mutta palaamme kuvioihin toivottavasti jo pian! Seuraava päivitys saattaa tulla kyseeseen jo 3-4 viikon kuluttua. :)

23.-24.10.2004 Näyttelyviikonloppu Seinäjoella

Christa (Blue Baltic's Ice Crystal) osallistui Seinäjoen näyttelyihin viikonlopun aikana. Lauantaina KV-näyttelyssä Christa sai elämänsä toisessa mahdollisessa KV-näyttelyssä elämänsä toisen CACIBin ja SERTin! PN-kilpailussa Christa oli hienosti PN2. Tuomarina toimi Riitta Lahtovaara.
Sunnuntaina Christa osallistui KR-näyttelyyn ollen jälleen PN2 ja saaden vara-sertin.

Kasvateistamme Wildomar's Atomic Bomb osallistui myös Seinäjoen näyttelyihin saavuttaen KV-näyttelyssä junioriluokan voiton laatuarvosanalla 'erinomainen' (tuomari Paula Rekiranta) ja KR-näyttelyssä toisen kerran junioriluokan voiton laatuarvosanalla 'erittäin hyvä' (tuomari Kari Salminen).

20.10.2004 Emma sai pentuja

Emmasta (Melverly Violetta) tuli tänään ylpeä äiti terveelle tasaiselle pentueelle, johon kuuluu yksi mustavalkoinen tan uros, yksi mustavalkoinen tan narttu, yksi mustavalkoinen narttu ja yksi maksavalkoinen tan narttu. Pentueen ylpeä isä on nuori Moses (With Touch Holy Moses).

Lisätietoja pennuista saat Tarja Hovilalta (kennel Adamant's

17.10.2004 Lahden kaikkien rotujen pentunäyttely

Kolme kasvattiamme osallistuivat Lahden epäviralliseen kaikkien rotujen pentunäyttelyyn tuloksin:

Wildomar's Bland Esquire PEK 1. KP ROP-pentu RYP1-pentu
Wildomar's Brave Barchelor PEK 2. KP
Wildomar's Bric-A-Brac PEK 1. KP PN1-pentu VSP-pentu

Tuomarina (epäv) Jaana Hartus (Suomi). Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 11 englanninspringerspanieli pentua.

17.10.2004 Match show

Wildomar's Atomic Bomb osallistui Turussa järjestettyyn mätsäriin ollen tällä kertaa toinen punaisissa pennuissa. Onnittelumme Tiinalle! :)

16.10.2004 Spanieliliiton päänäyttely

Kauan odotettu näyttelypäivä koitti ja tulokset olivat koiriltamme seuraavat:

Nartut:
Nobhill Pretty Piece of Adamant KÄY ERI/4
Wildomar's After Eight JUN EH
Wildomar's Alpen Rose JUN EH
Wildomar's Bric-A-Brac PEK 3.

Urokset:
Wildomar's Atomic Bomb JUN EH
Wildomar's Bay Of Gold PEK 4.
Wildomar's Bland Esquire PEK 3.
Wildomar's Brave Barchelor PEK ei sij.

Tuomarina David Shields (kennel Wilholme, Iso-Britannia). Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä huimat yli 120 englanninspringerspanielia.

Muita tuloksia:

ROP SERT Art Wave's Big Mama 
VSP Burchfield Cpt Moonlight
ROP & BIS1 -veteraani Adamant's Superman
VSP-veteraani Adamant's Estee Lauder
ROP & BIS1 -pentu New Design's It's Show Time
VSP -pentu Saframin Joutojätkä
SERT (uros) With Touch Holy Moses
ROP & BIS3 -kasvattaja Kennel Adamant's
ROP & BIS4 -jälkeläisryhmä Adamant's Ellen Beatrix

15.10.2004 Valmistautuminen ;)

Jengimme valmistautui tulevaan näyttelyviikonloppuun rennosti ;)

14.10.2004 Syyspäivän riemua

Tässä muutama otos tältä päivältä :)
Siis nämä otoksia kun opettelemme käyttämään uutta kameraamme. Toivottavasti kuvien taso vaan paranee ajan kanssa. ;)

13.10.2004 Luvattuja kuvia

Tänään tuli sitten näpättyä uudella kameralla kasa uusia kuvia. Kaikkia ei julkaista, mutta jotain on kuitenkin siroteltu sinne tänne (ks. päivitykset)

12.10.2004 Pahin painajainen ja suuri unelmien täyttymys? ;)

Mikä voisi olla valokuvausfriikin pahin painajainen? Ehkä se mitä me koimme. Kun olimme pari päivää sitten ottamassa valokuvia kasvatistamme, huomasimme suureksi järkytykseksemme, että digikameramme kuvien laatu oli tämä:

Eli kamera syystä tai toisesta alkoi tuottamaan ihmeellisiä vihreitä läiskiä sinne tänne, valoisuus oli huono ja lisäksi kun kuvaa tarkastelee alkuperäisessä muodossa ruudulla, on selvästi näkyvissä jotain rasteriviivoituksia. Tämä kaikki tuli kameraan aivan yhtäkkiä emmekä ymmärrä missä on vika.

Voiko PAHEMPAA PAINAJAISTA olla tällaisille valokuvausfriikeille: kamera hajoaa vain viikkoa ennen kauan odotettua Spanieliliiton päänäyttelyä!??!??! Olotila oli lievästi sanoen alakuloinen ja vihainen...

Mutta, kuten otsikkokin kertoo, niin tämä kaikki sitten johti unelmien täyttymykseen nimittäin uuden kameran hankintaan (josta olimme jo jonkin aikaa haaveilleet, tosin osto oltiin ajoitettu vasta jouluun).
Siis Spanieliliiton päänäyttelyssä kuvamme tullaan ottamaan Nikon D70 digitaalisella järjestelmäkameralla. :)))))))) 

Luultavasti tulemme julkaisemaan ensimmäisiä kameralla otettuja otoksia jo ennen lauantain näyttelyä.... seuraa päivityksiä ;)

2.10.2004 Ensimmäinen virallinen näyttelytulos

Tänään ensimmäinen kasvateistamme on saanut virallisen näyttelytuloksen. Wildomar's Addicted To You osallistui Oulun Kansainväliseen näyttelyyn, jossa tuomarina toimi Dolores Dineen Irlannista. Tulos oli junioriluokasta laatuarvosana erittäin hyvä.

26.9.2004 Christa ja Robi mätsärissä

Robi (Wildomar's Brave Barchelor) sekä Christa (Blue Baltic's Ice Crystal) osallistuivat tänään mätsäriin Forssassa. Tuomarina toimi Eine Latva-Kokko (kennel Tuliketun).

Robi oli hienosti punaisten pentujen toinen hurmaten tuomarin kauniisti ja iloisesti esiintyen. Christa taas voitti punaiset aikuiset ja oli lopulta BIS-3. Lue lisää Christan tuloksista.

23.9.2004 Uusi kotisivu

Uusi kotisivu julkaistu. :)

19.9.2004 A-pentueen pentuetapaaminen

A-pentue kokoontui tänään Someron Pitkäjärvelle viettämään yhteistä harrastuspäivää. Paikalle pääsivät tulemaan Manu, Ato, Aida, Ainu, Anet, Wilma ja Oona (vain Andy siis estyi tulemasta).

Ohjelmassa oli ensin trimmaus. Sitten otettiin valokuvia ja näiden pentujen omille sivuille onkin jo uudet kuvat lisätty. Olimme iloisia huomatessamme, että kaikki pennut ovat kehittyneet vain hyvään suuntaan viime näkemästä. :) 

Kuvauksen jälkeen lähdettiin pihalle. Oli pilvinen, mutta ei sateinen päivä, joten ulkona raittiissa ilmassa viihtyi kaikki mielellään. Tiina ja Jouko Huppunen ystävällisesti luovuttivat tekemänsä riistapukit kaikille pennuille, jotta kaikki saavat sen kanssa harjoitella vedestä noutamista omaan tahtiinsa (lähinnä spanielien taipumuskoetta ajatellen, josta hyväksytty tulos tarvitaan muotovalion arvoon). Sitten saivat kaikki haistaa kesto-kania, johon vielä päivän aikana tulisivat tutustumaan jokainen yksitellen. 

Tämän jälkeen testattiin laukauksen sietoa, ampujana Jouko Huppunen. Toista laukausta ei tarvittu, kun kaikki käyttäytyivät normaalisti.  

Sitten siirryttiin metsään ja kasvattajien tekemille verijäljille. Jokaisella oli oma verijälki ja kaikki suoriutuivat omastaan hyvin, vaikka mukana oli ensikertalaisia. 

Sitten olikin aika päästää 10 kuukauden ikäiset pennut valloilleen eli vapaan leikin aika pihallamme. Meno oli melkoista! ;) Samalla tehtiin vähän suuhunpantavaa ja sitten saivat omistajat nauttia hieman pöydän antimia ennen kotiin lähtöä ja keitettiin kahvitkin tietenkin herkutellen mm. Tiinan leipomaa piirasta.

Suuret kiitoksemme Tiina ja Jouko Huppuselle kaikesta avusta tämän päivän järjestelyissä, sekä tietenkin kiitokset A-pentueen perheille osallistumisesta. Meillä oli todella hauska päivä, otetaanhan joskus uusiksi?! :)))

18.9.2004 Tytöt mätsärissä

Vilma (Wildomar's Bric-A-Brac) oli kanssamme harjoittelemassa esiintymistä Salon mätsärissä. Tuloksena oli hienosti punaisten pentujen neljäs sija. Pennut tuomaroi Ritva Rantanen (kennel Carrier).
Julia (Fin&Est MVA Nobhill Pretty Piece of Adamant) oli myös mukana voittaen siniset aikuiset ja ollen lopulta BIS-5.

Emme ole vielä tutkineet kameran sisältöä, mutta jos jotain kuvia onnistui niin niitä tulee myöhemmin. :)

31.8.2004 IESSC:n kotisivu julkaistu

Jälleen on julkaistu uusi tekemämme kotisivu osoitteessa www.iessc.org

Kotisivu kuuluu organisaatiolle "International English Springer Spaniel Symposium Committee" (IESSC), joka toimii pääorganisaationa mm. kansainvälisten rodun kasvattajien symposiumeita järjestettäessä. Suomalaisia organisaatiossa edustaa Tarja Hovila (Adamant's).

Toivotaan, että jonain päivänä maassamme rodun asioista päättävät tahot ottavat positiivisen kannan ja tämä samainen symposium saataisiin myös Suomeen. Me osallistuimme vuoden 2004 symposiumiin Ruotsissa ja täytyy myöntää, että ko. tapahtuma mukaan lukien sitä edeltävänä päivänä järjestetty Club Show olivat todella mieltä avartavia sekä etenkin "silmät avaavia" hetkiä. Club Showssa sai todellakin vertailupohjaa omalle kasvatustyölle ja symposiumissa sai arvokasta tietoa rodun kokeneilta asiantuntijoilta.

29.8.2004 Emma ROP SERT CACIB ja RYP-2!!

Melverly Violetta "Emma" oli hienosti Virossa jälleen ROP saaden SERTin ja CACIBin. Ryhmissä Emma sijoittui komeasti toiseksi. Rodun tuomaroi Annaliisa Heikkinen (Suomi) ja ryhmän otti Moa Persson (Ruotsi). Ryhmän voitti upea labradorinnoutaja, joka sijoittui lopulta toiseksi Best In Show-kilpailussa.
Näyttelyssä ei jaettu uroksissa sertiä eikä cacibia lainkaan ja näin ollen ei ollut VSP-koiraa. Multivalio Adamant's Superman osallistui kuitenkin veteraaniluokkaan ollen ROP-veteraani ja lopulta BIS-veteraani. Mukana matkannut Adamant's Sweet Dreams hienosti ROP- ja BIS4-pentu. Onnittelumme!

Emma matkasi Viroon toisen omistajansa Tarja Hovilan (Adamant's) kanssa ja osallistui Tarjan omistaman Adamant's Supermanin kanssa parikilpailuun. Tulos oli mitäs muutakaan kuin ROP-pari ja lopulta BEST IN SHOW -pari! Onnittelut Tarjalle tästä hienosta kaksikosta ja kiitoksemme Emman mukaan ottamisesta matkalle. :)

28.8.2004 Ato läpäisi taipumuskokeen

Wildomar's Atomic Bomb "Ato" osallistui spanielien taipumuskokeeseen ja läpäisi sen helposti ollessaan vain 9 kuukautta vanha (tätä nuorempana ei kokeeseen edes saa osallistua). Ato palkittiin myös kokeen nuorimpana läpäisseenä koirana ja sai kerhon kiertopalkinnon "Tiramisu Trophy". Onnea Aton omistajalle Tiina Huppuselle!

28.8.2004 Iskät vauhdissa :)

A-pentueemme isä Bogaloo's Nostradamus oli tänään ROP saaden kolmannen SERTinsä sekä tullen SUOMEN MUOTOVALIOKSI Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyssä. Onnittelumme Wallen omistajille ja kasvattajalle!

B-pentueemme isä LuxJCh Whisborne Esquire oli tänään myös ROP saaden SERTin Ruotsissa Ultunassa. Edwin tuli näin RUOTSIN MUOTOVALIOKSI. Onnittelumme Edwinin omistajille ja kasvattajille! 

21.8.2004 Christa SERT Tervakoskella

Blue Baltic's Ice Crystal "Christa" sai SERTin Tervakosken kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina oli Lena Ståhlhandske Ruotsista. Tämä oli jo viides serti nuorelle Christalle ja viidenneltä eri tuomarilta. :)

16.8.2004 Emma on astutettu

EstW-04 Melverly Violetta "Emma" on astutettu tänään uroksella With Touch Holy Moses.
Lisätietoja pentueesta voit kysyä Tarja Hovilalta (kennel Adamant's).

15.8.2004 Christa punaisten voittaja mätsärissä

Lähdimme ex-tempore mielellä mätsäriin, jossa tuomarina toimi Anneli Karttunen (Suomi). Otimme mukaan vain Christan. Christa esiintyi kaiken aikaa ylväästi pää ylhäällä juosten sekä ryhdikkäästi seisten ja tämähän mieltämme lämmitti. No, tämän taisi tuomarikin huomata kun laittoi Christan voittamaan punaisen saaneet aikuiset. BIS-kilpailussa ei valitettavasti sijoitettu kuin yksi, joten varsinaista BIS-sijoitusta ei tullut. Voittaja oli kaunis englanninspringerspanielin pentu Adamant's Sweet Dreams "Siiri", onnea Siirin omistajalle Veera Hovilalle!

15.8.2004 Ronnebyn matkastamme vihdoinkin

Nyt on vihdoinkin aika kertoa enemmän Ronnebyn matkastamme jonka teimme kuun vaihteessa. Lähdimme matkaan ahvenanmaalaisten ystäviemme, Ronin kummien ja heidän lastensa kanssa. Majoittauduimme mukavassa mökissä reilun puolen tunnin ajomatkan päähän näyttelystä paikassa nimeltä Blomstergården.

Näyttely järjestettiin suorastaan lumoavalla paikalla vesialueineen ja kauniine puutarhoineen. Eipä olla moista paikkaa Suomessa koiranäyttelypaikkana nähty, ehkä joskus vielä.... ;)

Näyttelyissä meidän Emma pärjäsi kilpailuun nähden kohtuullisesti, voit lukea enemmän Emman tuloksista. Ruotsissahan rotumme on huomattavasti laajempi ja myöskin omasta mielestämme laadukkaampi. Eli eipä sinne kannata lähteä varmaa voittoa hakemaan. ;) 

Mia Humellin ja Christian Hägerin omistama Burchfield Cpt Moonlight sai SERTin kolmena päivänä neljästä ja tuli näin kertaheitolla Ruotsin muotovalioksi. Onnittelumme!

Roni-poika pärjäsi hienosti mukana matkassa. Mieleen jäi vain kerta kun tuli kovempi itku ja se johtui helteestä näyttelyssä (itku loppui kuin seinään kun otettiin ylimääräiset vaatteet pois ja oltiin vaippasillaan, heh).

Ilmat tosiaan suosivat meitä matkalla. Näyttelyssä oli joka päivä ehkä lähellä 30 astetta lämmintä. Siinä sai vanhempien käsivarret ja pojan posket vähän punotusta...... mutta ei valiteta, sillä Suomessa oli samaan aikaan valtavat rankkasateet, jotka loppuivat kun palasimme kotiin. ;)

8.8.2004 Christa ja Jekku molemmat ROP SERT CACIB Kuopiossa!

Meillä oli mahtava päivä Kuopion kansainvälisessä näyttelyssä, kun molemmat, sekä Christa että Jekku, palkittiin omissa roduissaan ROTUNSA PARHAANA ja molemmat saivat myös SERTin ja CACIBin.

Christalle tämä oli neljäs serti, toinen ROP ja ensimmäinen CACIB (ensimmäisessä KV-näyttelyssä nuorten luokassa). Tuomarina settereillä toimi Kari Järvinen (Suomi). Kiitos upeasta esittämisavusta Antti Hokkaselle ja Molli Nymanille! :)

Jekkulle tämä oli kolmas serti, toinen ROP ja toinen CACIB. Sinänsä uskomaton suoritus, kun rodun edustajia oli näyttelyyn ilmoitettu huimat 74! :) Tuomarina toimi Svein Helgesen (Norja). 

Matkasimme Kuopioon ystäviemme kanssa ja eipä mennyt heikosti heilläkään.... tässä koko porukan saalis.

6.8.2004 perjantai ryhmänäyttely

7.8.2004 lauantai kaikkien rotujen näyttely

8.8.2004 sunnuntai kansainvälinen näyttely

6.8.2004 Christa VSP SERT Kuopiossa

Meidän nuori englanninsetteri Christa oli tänään VSP ja sai kolmannen sertinsä ensimmäisestä näyttelystään nuorten luokassa Kuopion ryhmänäyttelyssä. Tuomarina toimi Christian Vantu (Romania).

3.8.2004 Christan lonkat ja kyynärpäät kuvattu

Christan lonkkakuvaus osoitti tuloksen A/A ja kyynärpääkuvaus tuloksen 0/0, eli "terve kuin pukki". ;)

29.7. - 1.8.2004 Ronneby KV-näyttelyt

Emma osallistui Ruotsissa Ronnebyn KV-näyttelyihin. Kiitämme handlauksesta Jussi Liimataista (Kennel Linnanhaltijan). 

17.7.2004 Kevin liittyy tiimiimme

Ylpeänä esittelemme uuden tiimimme jäsenen Wildomar's Bland Esquire "Kevin". Pojalla ei ole vain nimi mikä muistuttaa isää ;) Kevin asuu toisen omistajansa, Satu Raassinan, luona Turussa.

16.7.2004 Onnea jatkoon Siirille, Sissille ja Lukalle :)

Toivotamme onnea jatkoon kolmelle kotiutuneelle pennulle: Wildomar's Be Pretty "Siiri", Wildomar's Beautiful Piece "Sissi" sekä Wildomar's Bay Of Gold "Luka".

13.7.2004 Urospentu etsii kotia

Omistajan olosuhteiden muututtua Wildomar's Brave Barchelor palasi takaisin ja etsii nyt aktiivista kotia. B-pentueen muut pennut on varattuja.

Tänään uuteen kotiinsa muutti Wildomar's Beautiful Piece. Toivotamme kaikkea hyvää Simosen perheelle tämän perheenlisäyksen kanssa! :) 

11.7.2004 Anet ROP-pentu

Wildomar's Addicted To You "Anet" oli tänään ROP-pentu Haukiputaalla. Tuomarina toimi Leila Kärkäs (Suomi). Lämpimät onnittelumme Anetille Ouluun! :)

10.7.2004 Emma suoriutui upeasti Ruotsin matkalla!

Emma osallistui tänään Ruotsissa Club Showhun, joka on Springerklubbenin päänäyttely. Näyttelyssä oli yhteensä huimat 172 englanninspringerspanielia ja tuomarina tunnettu rodun kasvattaja Marie Merchant Australiasta. Pelkästään narttujen avoimessa luokassa kilpaili 26 narttua. Emma  voitti luokan ja sijoittui vieläpä 3. parhaaksi nartuksi saaden ensimmäisen sertin Ruotsista! Päivän päätteeksi Emma valittiin myös näyttelyn kauneimmaksi avoimen luokan koiraksi ja itse tuossa totesimme, että Emma oli sitten näyttelyn kaunein ei-valio koira, koska se voitti myös urosten sertivoittajan. :)

6.7.2004 Vilma muutti uuteen kotiinsa

Tänään Wildomar's Bric-A-Brac "Vilma" muutti Saloon uuteen kotiinsa. Toivotamme onnea ja menestystä Vilmalle!

5.7.2004 Kaksi pennuista muuttivat uusiin koteihinsa

Pojista Wildomar's Brave Barchelor eli "Robi" sekä tytöistä Wildomar's Bright N' Shine eli "Alma" muuttivat jo uusiin koteihinsa. Muut pennut odottelevat tyytyväisenä vielä emon luona.
Toivotamme kaikkea hyvää Robille ja Almalle omistajineen!

3.7.2004 Wilma PN2-pentu

Wildomar's Alpen Rose "Wilma" osallistui Helsingin kaikkien rotujen pentunäyttelyyn saaden kunniapalkinnon ja ollen toiseksi paras narttupentu. Tuomarina toimi Hannele Jokisilta (Suomi). Voittaja oli Adamant's Sweet Dreams, joka oli myös ryhmän paras pentu ja koko näyttelyn kolmanneksi kaunein pentu. Onnittelumme Siirin omistajalle/kasvattajalle!

3.7.2004 Ato VSP-pentu

Wildomar's Atomic Bomb "Ato" oli Ruskon näyttelyssä VSP-pentu saaden kunniapalkinnon tuomarilla Karl-Erik Johansson (Ruotsi). ROP-pentu oli Aton "täti" Bogaloo's Qraziest'n Town. Onnittelumme ROP-pennun omistajalle/kasvattajalle!

24.6.2004 Tervetuloa Vilma tiimiimme

B-pentueestamme liittyy tiimimme vahvistukseksi Wildomar's Bric-A-Brac eli Vilma, joka tulee asumaan sijoitusperheessä Salossa (Taija Kavén).

19.6.2004 Christa ROP ja SERT kansainvälisessä näyttelyssä

Christa oli junioriluokasta upeasti ROTUNSA PARAS ja sai toisen SERTinsä Kotkan kansainvälisessä kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina toimi suomalainen Arja Koskelo. Vastakkaisen sukupuolen parhaaksi valittiin avoimen luokan uros Cicosan Valon Mahti.

Myös Jekku osallistui samaiseen Kotkan kansainväliseen näyttelyyn ja myöskin hienolla tuloksella. Jekku oli avoimen luokan kahdeksasta uroksesta hienosti toinen saaden laatupalkinnon 'erinomainen'. Tuomarina Michael Forte (Irlanti). Jekku on siis saanut kaksi vuotta täytettyään kaikista näyttelyistään laatupalkinnon erinomainen ja huonoin luokkasijoitus on ollut toinen!! :) 

14.6.2004 Viikonlopun näyttelytuloksia

Lauantaina 12.6.2004 Jämsässä Christa oli junioriluokasta PN2 ja sai vara-SERTin. Tuomarina Lisette Delwaux-Crauwels (Belgia). Samassa näyttelyssä Jekku oli avoimen luokan toinen laatuarvosanalla 'erinomainen' (avoimessa luokassa kilpaili 8 urosta). Tipsujen tuomarina oli Tarmo Viirtelä (Suomi). 

Sunnuntaina 13.6.2004 Virkkalassa Jekku oli hienosti 2. paras uros ja sai vara-sertin! Tuomarina Eija Vilander (Suomi).

3.6.2004 Mikki kotiutui Somerolle

Kauan odotettu kissamme Mikki kotiutui tänään. Mikä ihastuttava pieni kisumirri.... :)
Tässä kuvia ensimmäisistä hetkistä Somerolla:

3.6.2004 Onnea Dusty

Tänään vietetään sitten vuorostaan Dustyn synttäreitä, onnea 5-vuotiaalle! :)

30.5.2004 Mahtava viikonloppu Virossa!

On vaikea edes päättää mistä aloittaisi..... niin hyvä matka meillä oli naapurimaahamme Viroon! ;)

Osallistuimme Tallinnan kansainväliseen näyttelyyn, jonne oli ilmoitettu 7 englanninspringerspanielia. Rodun tuomaroi Raija Tammelin (Suomi). Mukanamme matkassa oli omista koiristamme Emma (Melverly Violetta) sekä Tarja Hovilan ja Darren Skipworthin omistama Onni (Multi Ch Multi Winner Adamant's Superman). 

Emma osallistui avoimeen luokkaan oli hienosti ROP ja RYP-4 saaden myös SERTin sekä CACIBin. Tällä voitolla Emma sai myös tittelin Estonian Winner 2004. Ryhmän 8 tuomaroi Raija Tammelin (Suomi): 

Onnin esitimme veteraaniluokassa ja tulos oli upeasti ROP-veteraani ja BEST IN SHOW veteraani! BIS-veteraanin valitsi Soile Bister (Suomi):

Onni ja Emma osallistuivat myös parikilpailuun ja tulos oli ROP-pari ja BIS4-pari! BIS-parin valitsi Raija Tammelin (Suomi):

Lisäksi Emma pääsi "lämmittelemään" junior handler -kehään, jossa Sini Tervo valittiin parhaaksi junior handleriksi. Mitä suurimmat onnittelut hienosta suorituksesta Sinille! Oli hienoa katseltavaa Emman ja Sinin meno kehässä:

Mukana matkassa oli myös tiibetinspanieli Jekku (Ziestan Lilroy), joka tosin sai vain EH:n ja sijoittui luokassaan kolmanneksi, mutta ainahan ei voi voittaa. ;) Tipsut tuomaroi Kari Engh (Norja).

27.5.2004 Onnea Julia!

Tänään onnitteluja satelee B-pentueemme emälle! Julia täyttää tänään 3 vuotta!

25.5.2004 A-pentueen kuulumisia

Olemme saaneet viime aikoina paljon kivoja uutisia A-pentueen elämästä. Tässä muutamia tapahtuneita asioita. :)

Oona on käynyt tapakasvatuskurssilla ja kurssin loppukokeen hän voitti ylivoimaisesti saaden hampaiden näytöstä, istumisesta, luoksetulosta ja yhteistyöstä  kaikista 10 pistettä sekä maahan menosta ja seuraamisesta 9 pistettä. Jatkakaa samaan malliin Riikka ja Samuli! :) Oona on myös kokeillut uintia ja osoittautunut oikeaksi vesipedoksi. Eli harjoitukset taipumuskokeita varten on aloitettu. ;)

Ainu elää iloista elämää Espoossa perheen kanssa ja perheeseen kuuluu myös kissoja, joiden kanssa Ainu on ystävystynyt todella hyvin. Ainua tullaan näkemään piakkoin myös mätsärikehissä harjoittelemassa näyttelyesiintymistä. :)

Ato on harjoitellut jo ensimmäiset verijäljet ja hyvin pieni poika jo ymmärtää mistä on jäljellä kyse. Lisäksi Atokin on osoittautunut vesityöskentelystä pitäväksi spanieliksi. Atokin käy tottelevaisuuskoulutuksissa ja on siellä osoittautunut varsin oppivaiseksi nuoreksi mieheksi. Lounais-Suomen Spanielikerho on myöntänyt Atolle kiertopalkinnon nimeltä Finemoon Cup, joka jaetaan yhdistyksen järjestämässä match showssa parhaimmalle spanielille (Ato oli tuossa mätsärissä BIS-2 ja siis parhaiten sijoittunut spanieli). 

Anet on aloittanut harjoittelut taipumuskokeita varten ja osallistuu myös paikallisen spanielikerhon järjestämiin taippariharjoituksiin. Tsemppiä Hennalle ja Anetille Ouluun!

Ja paljon paljon muuta mukavaa on tapahtunut. Toivotamme aurinkoisia hetkiä myös tulevaisuudessa kaikille pennuille ja heidän perheille! Me jäämme odottamaan taas uusia uutisia........ ;)

20.5.2004 Ato ROP-pentu ja Anet VSP-pentu Kangasalla

Wildomar's Atomic Bomb "Ato" oli ROP-pentu ja Wildomar's Addicted To You VSP-pentu Kangasalla järjestetyssä epävirallisessa kaikkien rotujen pentunäyttelyssä. Tuomarina rodun arvosteluoikeudet omaava Kirsti Louhi.

Vietimme hauskan päivän neljän pennun kanssa näyttelyssä. Kiitokset kaikille pennunomistajille ikimuistoisista hetkistä! :)

20.5.2004 Andy VSP-pentu Ahvenanmaalla

Wildomar's Ain't A Saint "Andy" oli hienosti VSP-pentu KP:n kera Ahvenanmaalla järjestetyssä epävirallisessa näyttelyssä ("open show"). Kiitos Camillalle esittämisestä. :)

19.5.2004 C-tyttö onkin tan :)

Pentujen varttuessa huomasimme, että yksi tytöistä onkin väritykseltään maksa-valkoinen tan-merkein. Siis korjaus B-pentueen tietoihin: 
    3 maksavalkoista urosta
    3 maksavalkoista narttua
    1 maksavalkoinen tan narttu

15.5.2004 Christalle SERT Mynämäellä

Christa oli 2. paras narttu ja sai SERTin Mynämäen kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina toimi Riitta Lahtovaara (Suomi). Suuret kiitoksemme hienosta handlauksesta Satu Raassinalle! 

14.5.2004 Sami virallisesti Wildomar's kasvattajaksi

B-pentueemme kolme vuorokautta vanhat pennut kasvavat jo kovaa vauhtia ja kasvattajat seuraavat kehitystä ylpeinä pentulaatikon reunalla. ;) Huomatkaa monikko "kasvattajaT".... eli olemme saaneet vihdoinkin vahvistuksen Suomen Kennelliitolta, että Sami on liitetty toiseksi Wildomar's -kennelnimen omistajaksi 11.5.2004 alkaen eli samasta päivästä jolloin B-pentueemme syntyi. :)

12.5.2004 Ato oli BIS-2 mätsärissä!

Suuret onnittelumme Atolle (Wildomar's Atomic Bomb) ja omistajalle Tiina Huppuselle hienosta debyytistä mätsäreissä! Punaisten pentujen voittaja ja BIS-2 Turussa Lounais-Suomen Spanielikerhon järjestämässä mätsärissä (tuomareina Leena Laine ja Maija Haltsonen). Koiria tässä epävirallisessa näyttelyssä oli yhteensä 74!

11.5.2004 Pennut syntyneet

B-pentueemme syntyi tänään. Pentueessa 3 urosta ja 4 narttua, kaikki maksa-valkoisia.

8.5.2004 Tapasimme tulevan perheenjäsenemme

Vietimme kivan iltapäivän Espoossa Ainun perheen luona ja siellä tapasimme vihdoinkin tulevan perheenjäsenemme, jonka nimeä ei ole vieläkään lopullisesti päätetty.... mutta jonkinlainen "sankaria" kuvaava se pitää olla, kun onhan hänen omistajansakin 'Roni Neutroni'. ;))))

Tässä kuvia Ronista ja hänen tulevasta ihkaomasta lemmikistään. Kiitokset jo tässä vaiheessa tämän pienen kisun mukaville kasvattajille!

2.5.2004 Anet BIS-9 mätsärissä

Onnittelumme Anetille (Wildomar's Addicted To You) ja omistajalle Henna Renholmille hienosta debyytistä mätsäreissä! Sinisten pentujen voittaja ja BIS-9 Oulun match showssa. Tästä on hyvä jatkaa!

22.4.2004 Onnea Emma!

Tänään onnittelemme perheemme uusinta tulokasta, tosin ei silti nuorinta. Eli onnea 3-vuotiaalle Emmalle!

Eilen Christa tarjosi muille haukuille synttärien kunniaksi herkkumurkinaa. Saa nähdä mitä Emma keksii tänään, toistaiseksi hän on pitänyt sen salaisuutena (illalla juhlitaan). 

21.4.2004 Onnea Christa!

Perheemme onnittelee iki-ihanaa Christa-setteriämme, joka juhlii tänään 1-vuotis syntymäpäiväänsä!

10.4.2004 Edwin lähti kotiin

Tänään annoimme lähtö-halit Edwinille, joka sai täällä ollessaan jo monta nimeä kuten kaikilla rakkailla lapsilla kuuluu olla. Näistä ehkä yleisimmät käytetyt olivat Eetu ja Eetu-Peetu. ;)
Kiitoksemme jälleen kerran Edwinin omistajille Annikalle ja Haraldille tästä mahdollisuudesta, jonka saimme. Edwin on upea koira, jonka jälkeläisiä toivottavasti saamme kohta täällä ihastella samalla kun muistelemme tätä neljän kuukauden aikaa, jolloin Edwin oli luonamme Somerolla. :)
Toivottavasti tapaamme vielä joskus Edwin!!!

9.4.2004 Tuleva perheenjäsenemme

Väläyttelimme tulevasta perheenjäsenestä vinkkiä jokin aika sitten..... ehkäpä on aika paljastaa mitä tuleman pitää. ;)
Eli tällä kertaa perhettämme tulee täydentämään koiran sijasta KISSA! Asummehan maalaistalossa, joten kyllä sitä kunnon hiirikissa pitää perheeseen kuulua. Saimme tänään kuvia tulevasta asukistamme, poikamme Ronin lemmikistä, tässä yksi niistä:

Tämä vekkuli poika tulee varmasti saamaan oman "kolonsa" myös kotisivuillamme myöhemmin. Lisää kuvia ja tietoja tulossa siis jossain vaiheessa. ;)

8.4.2004 Pentuja tulossa

Iloksemme voimme ilmoittaa, että Julian mahassa on selvästi jo käsillä tunnettavissa pieniä muhkuroita.... eli pentuja odotettavissa syntyväksi viikolla 20!

30.3.2004 Matkapuhelinnumerot

Olemme vaihtaneet matkapuhelimiemme operaattoreita ja sen lisäksi tulee käyttöön yksi uusi matkapuhelinnumero. Eli tässä tiedot (sen lisäksi että päivitetty Yhteystietoihin):

044-363 4243 / Sanna (Saunalahti)
050-363 4243 / Sanna (ACN Mobile)
044-539 1465 / Sami (Saunalahti)

28.3.2004 Edwin ROP SERT RYP-3 ja Julia VSP!

Tulevan pentueemme vanhemmat ottivat kaksoisvoiton!!! 

"Edwin" LuxJCh Whisborne Esquire osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä Suomessa voittaen heti SERTin ja ROPin, sekä sijoittuen 8-ryhmän kolmanneksi! Tuomari Markku Santamäen arvostelu Edwinille:
"Erittäin hyvä. Oikeat mittasuhteet. Erinom. linjat. Hyvä liioittelematon pää. Sopusuhtainen huulilinja. Hyvä luusto. Erinom. liikkeet"
 

Meidän oma "Julia" Fin&Est MVA Nobhill Pretty Piece Of Adamant oli VSP Markku Santamäen arvostelulla:
"Erittäin kauniisti liikkuva. Hyvin titteliään puolustava. Tyylikäs kokonaisuus"

27.3.2004 Edwin oli BEST IN SHOW!!!

Meidän "lainapoikamme" Edwin (LuxJCh Whisborne Esquire) Ruotsista lähti harjoittelemaan esiintymistä tulevaa näyttelyä varten Forssassa järjestettyyn mätsäriin. Tuomarina toimi Ilpo Jokinen (kennel Babbler's) ja handlerina Sami Kavén. Tuloksena oli upeasti BEST IN SHOW!!!
Tuomari kertoi ihastuneensa erityisesti Edwinin upeisiin liikkeisiin.

Myös meidän "Christa" Blue Baltic's Ice Crystal osallistui tähän mätsäriin ollen 3. paras sinisistä pennuista. Samoin handlerina oli Sami. :)

21.3.2004 Tampereen kansainvälinen näyttely

"Julia" Fin & Est MVA Nobhill Pretty Piece Of Adamant oli hienosti "PN-5" Tampereen kansainvälisessä näyttelyssä tänään. Suuret kiitoksemme Melindalle Julian taidokkaasta esittämisestä (Burchfield, Australia).

Tuomarina Arja Koskelo, Suomi: 
"Erittäin hyväntyyppinen, kaunispäinen, vahva narttu, jolla erittäin hyvin kehittynyt eturinta. Oikeat mittasuhteet ja tehokkaat liikkeet. Miellyttävä kokonaisuus."

15.3.2004 Tuleva karvainen perheenjäsenemme on syntynyt

Ilouutisia saimme tänään aamulla, että tuleva perheenjäsenemme, poikamme oma lemmikki, on syntynyt tänä aamuna. Emo ja pennut voivat hyvin ja tuskin maltamme odottaa kun pääsemme heitä tapaamaan jonkin ajan kuluttua. Lisää tästä karvaisesta otuksesta myöhemmin. ;)

14.3.2004 Poikamme kastettiin

Poikamme kastejuhlaa vietettiin eilen ja hän sai nimen Roni Miska Juhani Kavén

11.3.2004 Julia astutettiin

Pentuja odotettavissa viikolla 20! Meidän "Julia" astutettiin tänään. Pentueen isäehdokas on "Edwin" LuxJCh Whisborne Esquire.

4.3.2004 Julia astutetaan lähipäivinä :)

Iloksemme voimme ilmoittaa, että Julian astutus tapahtuu lähipäivinä. Lue lisää tulevasta pentueesta.
Olemme myös saaneet rotujärjestön jalostustoimikunnalta hyväksynnän tälle yhdistelmälle.

24.2.2004 Uudet tekemämme kotisivut

Tänään on julkaistu Duckyn, Friscon ja Mattssonin uusi kotisivu, joka on meidän suunnittelemamme ja ylläpitämämme.

24.2.2004 Sanna Someron Seudun Koiraharrastajien hallitukseen

Tänään valittiin Someron Seudun Koiraharrastajat Ry:n vuosikokouksessa Sanna ko. yhdistyksen hallituksen jäseneksi. Sanna on toiminut aikaisemmin kahtena vuotena yhdistyksen hallituksen varajäsenenä. 

Samassa kokouksessa kerho palkitsi Julian muotovalion tittelistään.

12.2.2004 Kaikki pennut uusissa kodeissaan

Tänään Atokin kotiutui ja kaikki pennut ovat siis muuttaneet. :)
Ikävöimme kaikkia pentuja paljon, mutta tiedämme heidän saaneen huolehtivat ja rakastavat kodit, joten olemme vain onnellisia tilanteesta.

8.2.2004 Jekku VSP Tallinnan kansainvälisessä näyttelyssä

Iloksemme voimme kertoa, että tiibetinspanieli "Jekku" Ziestan Lilroy oli VASTAKKAISEN SUKUPUOLEN PARAS saaden SERTin ja CACIBin Tallinnassa kansainvälisessä näyttelyssä kääpiörotujen spesialistilta Svein Helgeseniltä (Norja).

Suuret kiitoksemme Jekkun matkajärjestelyistä ja handlauksesta Satu Raassinalle!

3.2.2004 Koko perhe koossa taas

Tänään koitti se päivä, jolloin Sanna ja Miska-poika (tämä vain kutsumanimi kunnes poika saa virallisen nimensä maaliskuussa) pääsivät kotiin sairaalasta. Mikä ihanampaa kuin olla koko perhe koossa jälleen. Juliasta ja Miskasta tuli heti ystäviä:

29.1.2004 Perheeseemme syntyi pieni poika

Perheemme sai ihmislisäyksen tänään klo 4:53 Salon aluesairaalassa. 
Poikamme painoi syntyessään 3270g ja pituutta oli 48cm.

27.1.2004 Emma saapui kotiin

Vihdoin koitti se päivä, kun saimme nähdä Emman (Melverly Violetta) kotipihallamme. 
Kaikki on hyvin ja Emma on aloittanut elämänsä uuden perheen kanssa. 

Suuret kiitokset yhteistyöstä Tarja Hovilalle (kennel Adamant's).

25.1.2004 Pentulaatikko rauhoittuu ;)

Nyt ovat sitten uusiin koteihinsa muuttaneet jo Manu, Andy, Ainu, Anet, Wilma ja Anna. Pentulaatikkomme on siis rauhoittunut melkoisesti. ;) Aida ja Ato kotiutuvat myös piakkoin. 

Toivotamme onnea kaikille uusille pennunomistajille!

23.1.2004 Tmi Leila-Korpela Saari - kotisivut uudistuneet

Uudistimme yhdet rakentamamme kotisivut: Tmi Leila Korpela-Saari

22.1.2004 Kaikki pennut löytäneet kodin

Tänään löysi myös Adam rakastavan kodin eli kaikki pennut on nyt myyty. Toivotamme onnea kaikille uusille Wildomar's-pennun omistajille! 

21.1.2004 Uusi www-osoite!!

Tästä päivästä lähtien sivumme ovat löydettävissä kätevästi osoitteesta:

www.wildomars.com 

Myös vanha osoite toimii, joten linkkejä ei ole välttämätöntä muuttaa, mutta tämän osoite on varmasti helpompi muistaa. :)

20.1.2004 Valokuvia pennuista

Lisää valokuvia pennuistamme 7,5 viikon ikäisenä voitte käydä katsomassa Kennel Bogaloo's sivuilta (Uutiset-sivulla on linkki Wallen pentusivulle). Kiitoksemme Mialle! :)

17.1.2004 Uudet tekemämme kotisivut

Olemme rakentaneet jälleen uudet kotisivut ja tällä kertaa omistajana on Kennel Hazebad (stabyhoun + tolleri). Käy katsomassa sivuja osoitteesta www.hazebad.com

16.1.2004 Pennut eläinlääkärissä

Kaikki A-pentueen pennut olivat tänään eläinlääkärissä. Kaikki pennut ovat nyt eläinlääkärin tarkistamia ja kenelläkään ei mitään huomauttamista. Jokainen sai nyt myös parvorokotuksen.

12.1.2004 Tiimimme vahvistus

A-pentueestamme liittyy tiimimme vahvistukseksi Wildomar's After Eight, joka tulee asumaan sijoitusperheessä Tampereella.

3.1.2004 Uusi vuosi uudet kujeet ;)

Ajattelimme aloittaa uuden vuoden uutissivun kertomalla siitä mitä kaikkea tältä vuodelta odotamme. Ehkä eniten elämäämme muuttava asia on tuo Sannan mahassa potkiva pienoinen, jonka odotamme syntyvän kuukauden sisällä. Siitä riittää varmasti perheellemme ajankulua riittämiin tästä eteenpäin. ;)

Koira-asioissakin toivottavasti tapahtuu kaikenlaista mukavaa. A-pennut muuttavat vielä tammikuussa uusiin koteihinsa. Niiden kehitystä seuraamme aktiivisesti ja myös pentutapaaminen järjestetään viimeistään alkusyksystä (ehkä yhdessä B-pentueemme kanssa). Eli Julialle on suunnitteilla pentue ihanaluonteisen luonamme tällä hetkellä asustavan Edwinin kanssa. Astutus tapahtunee tammikuun aikana ja pennut sitten toivottavasti syntyvät maaliskuussa. Näyttelyt jäänevät aina kesään asti melko vähiin. Ehkäpä joissakin piipahdamme, mutta vain tarkoin valituissa. ;) Lisäksi on suunnitteilla matkoja myös ulkomaille.

Siis ainakin alkuvuosi taitaa mennä enemmänkin normaalin kotielämän parissa. Melkoinen muutos siis edellisiin kuluneisiin vuosiin, mutta vaihtelu se on mikä virkistää. ;)